Необходими материали:
Ръководство на производителя;
Оригиналната кутия или петпластов кашон с дръжки;
Противоударен опаковъчен материал;
Цветни лепящи се листчета;
Маркер;
Тиксо или скоч;
Самозалепващи се торбички.

Процедура по опаковането:
1.Първо проверете „инструкциите за употреба и/или ръководството на потребителя” за специални изисквания и инструкции. Ако случайно сте ги изгубили, проверете дали ще намерите информацията, която търсите в уеб сайта на производители – независимо дали под формата на съвети или онлайн вариант на ръководството.
2.Ако електроуредите ви съдържат тонер или патрон с мастило, извадете ги и ги съхранете в плътно затворен плик, заедно с електрониката, на която принадлежат. Извадете всички CD-та, DVD-та и други подобни от компютрите, уредбите и DVD-устройствата.
3.Ако пазите оригиналните опаковки на електроуредите, препоръчваме да ги използвате при преместването на своя дом/ офис. Ако не сте ги запазили, можете да закупите необходимите ви кутии и кашони при нас.
4.Купете си лепящи се цветни листчета, които са достатъчно големи, за да можете да опишете върху тях оборудването си.
5.Преди да прекъснете електрозахранването, обозначете с цветните листчета кой кабел с кой проводник и към кой изход е свързан.
6.Препоръчваме ви да използвате схема с букви и цифри, която да опишете на допълнителен лист и да дадете копие от нея на хамалите, които ще ви помогнат с преместването.
7.След като изключите електрозахранването и приберете кабелите, убедете се, че са опаковани добре и няма опасност да бъдат намокрени по време на преместването.
8.Когато се опакова електроника, използването на антистатични стериопорени топчета и противоударен опаковъчен материал е задължително. Никога не използвайте материали, които провеждат електричество, за да не повредите електрониката по време на преместването.
9.Разглобете електрониката на възможните й съставни части и ги опаковайте плътно с помощта на антистатичните стериопорени топчета, скоч, тиксо и противоударния опаковъчен материал.
10.Поставете дебел слой от същия противоудaрен опаковъчен материал и на дъното на кашона, с който ще пренасяте електрониката.
11.Запълнете останалото празно пространство със стериопорени топчета, за да предотвратите разместването по време на път.
12.Не забравяйте, когато запечатвате кашона, да поставите бележка „Чупливо” и да нарисувате стрелка, която да обозначава капака на кашона.

Забележка: CD-та и хардуерът не понасят високи температури. Ако имате чувствителна електроника, помислете дали не бихте могли да я вземете със себе се и ръчния си багаж по време на преместването.